Media markt

Air Shop

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ.


 
Δειγμα εξαπατησης απο γνωστο εργαστηριο της Θεσσαλονικης. Οι πυροσβεστηρες αυτοι, εντοπιστηκαν, σε πρατηριο αρτου, στην περιοχη της Χαριλαου και στο τερμα της οδου Παπαφη.
Η φωτογραφια ειναι αδιαμφισβιτητη. Την τραβηξα εγω ο ιδιος, παρουσια της ενημερης ιδιοκτητριας του πρατηριου αρτου.

Ομως θα σας κουρασω λιγο ακομα με το θεμα αυτο.
Λιγα λογια για το πλαστικο δαχτυλιδι. (Που την συγκεκριμενη χρονια, ηταν, κιτρινο)
Εως το 2005 η συντηρηση των πυροσβεστηρων, ηταν μια σκοτεινη δουλεια. Ο καθε ενας εκανε και ελεγε, οτι ηθελε. Με ενα αυτοκολλητο ταμπελακι, πιστοποιουταν η συντηρηση. Χωρις να γινει καμια εργασια και κανενας ελεγχος. Καποιοι σκεπτωμενοι πελατες, ελεγαν στην παραλαβη, "κι εγω πως ξερω οτι εγινε συντηρηση ? "  Και η απαντηση ... παντα αιωρουμενη και φλου. "...μα τι λετε...Εμεις ειμαστε οι καλυτεροι και οι πιο τιμιοι" Ακομα και εντιμος να ηταν ο συντηρητης, δεν μπορουσε να αποδειξει του λογου το αληθες. Η διαφανεια ηρθε το 2006. Αλλα και παλι, οι πονηροι εψαχναν να βρουν τροπους για την εξαπατηση.
Το πλαστικο (κιτρινο) δαχτυλιδι, εγινε υποχρεωτικο στην συντηρηση των πυροσβεστηρων, με Ευρωπαικη νομοθεσια το ετος 2006. Συμφωνα με αυτην, εν περιλιψει, η καθε χρονια εχει το δικο της χρωμα στο δαχτυλιδι. Τα ετη που τελειωνουν σε 0 (2010-2020) το χρωμα ειναι ασπρο. Τα ετη που τελειωνουν σε 1 (2011-2021 το χρωμα ειναι κιτρινο. Τα ετη που τελειωνουν σε 2 (2012-2022) το χρωμα ειναι κοκκινο, εως και το 9, οπου θα εχουμε δεκα διαφορετικα χρωματα δαχτυλιδιων. Ο συντηρητης του πυροσβεστηρα σε καθε ετησια συντηρηση, εχει την υποχρεωση, να αντικαθιστα το παλιο δαχτυλιδι, με νεο και φυσικα με το χρωμα του αντιστοιχου ετους. Για να τοποθετηθει το νεο δαχτυλιδι στον λαιμο του πυροσβεστηρα, επρεπε να ανοιξει ο πυροσβεστηρας, αυτη η διαδικασια ομως, προυποθετει, χρονο. Οι "Πονηροι" επρεπε να βρουν τροπο να μηδενισουν τον χρονο.

Την εποχη του 2011 οι απατεωνες βρηκαν αυτην την λυση της εξαπατησης. (Φωτογραφια)
Κοβανε η εσπαγαν το γνησιο σκληρο δαχτυλιδι, και αφου το περνουσαν στον λαιμο του πυροσβεστηρα, με λιγη κολλα, ξανακολλουσαν το δαχτυλιδι. Χωρις βεβαια να γινει απολυτως καμια εργασια συντηρησης στον πυροσβεστηρα.
Λιγο αργοτερα, εμφανιστηκε στην αγορα  το "μαλακο δαχτυλιδι" το οποιο εμφανισιακα ηταν ιδιο με το αυθεντικο. Στην αφη ομως, η διαφορα "Φωναζει"  Αντιθετα με το αυθεντικο ακαμπτο, σκληρο και παχυ δαχτυλιδι, αυτο  ειναι ευκαμπτο, μαλακο, λεπτο, διπλωνει πολυ ευκολα στα δυο.
 Η απατη για την αποφυγη της συντηρησης, με σκοπο, το ευκολο κερδος, γινεται με τον εξης τροπο.
Ο απατεωνας ξεβιδωνει και αφαιρει το ακροφυσιο (το μαυρο λαστιχο εκτονωσης κατασβεστικου υλικου) σε δυο δευτερολεπτα.
Επειτα παιρνει το  "μαλακο δαχτυλιδι"  με τα χερια του, που προηγουμενως, το εχει βουτηξει σε πολυ ζεστο νερο, και πλεον εχει αποκτησει την ιδιοτητα λαστιχου, και το τραβαει. Αυτο ξεχειλωνει την εσωτερικη διαμετρο σχεδον οσο θελει, περνα απο μεσα το κοκκινο χερουλι αναρτησης, τον κοκκινο μοχλο εναρξης λειτουργιας, την περονη ασφαλειας και το μανομετρο, και αφηνει το δαχυλιδι στον λαιμο του πυροσβεστηρα.
Σε λιγο, καθως κρυωνει το δαχτυλιδι-λαστιχο, αρχιζει να μαζευει και παιρνει την αρχικη του μορφη, ο απατεωνας βιδωνει ξανα στην θεση του το ακροφυσιο-λαστιχο σε δυο δευτερολεπτα, και ουτε γατα, ουτε ζημια.
Σημειωνω, πως ειναι αδυνατο να γινει παρομοια εξαπατηση με το αυθεντικο σκληρο πλαστικο δαχτυλιδι.

Μην καθυστερειτε. Κοιταξτε τωρα τους πυροσβεστηρες σας. Ελεγξτε το πλαστικο δαχτυλιδι. Ειναι το "Σκληρο" η το "Μαλακο" ? Τωρα ξερετε. Τωρα δεν μπορει να σας εξαπατησει κανεις.
Ειστε πλεον σε αλλο επιπεδο.  (Εαν θελετε να ανεβειτε πιο ψηλα, διαβαστε το βιβλιο μου)

Τωρα πλεον γνωριζετε, εαν ο συνεργατης σας, ειναι απατεωνας, η ευσυνειδητος επαγγελματιας.

Η ασυνειδησια ομως αυτων των ανθρωπων, χτυπαει "κοκκινο" οταν βλεπω πυροσβεστηρες με "μαλακα δαχτυλιδια" σε βενζιναδικα και γενικα σε μαγαζια με ευλεκτα υλικα.
Η ασυνειδησια πλεον, εισαγεται, στην εγκληματικη πραξη.

Περισσοτερα για τους πυροσβεστηρες στο βιβλιο μου "ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"
Διαβαστε το δωρεαν.

Μην αμελειτε, προστατευθειτε.
Chrislift